Seda Akgün yazdı...
Benim için bilgelik, ön sezilerin zamanında devreye girmesi ve onu dinleyip harekete geçmekten doğar.
İçerdeki birçok sesi herkes duyuyor evet fakat bu ses ego mudur, yoksa iç ses midir, mesele onu ayırmaktır. Her duyduğun iç ses bilgeliğin sesi olabilir mi?
Buna kendini tanıdıkça karar verebiliyorsun. Bir ses sana adım atmanı, eyleme geçmeni söylüyorsa niyetini sorgulayarak bunun bilge bir ses mi ego mu olduğunu ayırabilirsin. Aynı ses, durmanı, beklemeni fısıldayan ses sana bunu yeni versiyonuna hazır olmadığın için mi yoksa bir şeyler yolunda gitmezse başarısızlığın geleceğini alttan alttan sana ilan etmek için mi söylüyor, buna bakmak en şeffaf yol.
Unutma ki kendini dinlemek herkes tarafından kabul göreceğin anlamına gelmez. Sana karşı çıkanların da neden çıktığını görebilir ve niyetlerini okuyabilirsin. Egolarından mı yoksa kalplerinden mi konuşuyorlar ayırd edebilirsin. Görünenin ardındakini görmeye başladıkça iç sesin artacak ve ona göre şekillenecek hayatın. Bu her zaman bir şeyi bırakmak anlamına gelmez ama iç sesinle sana hizmet etmeyenleri de görüp saygı ile uğurlama yetisi gelecek. Bu zor olsa da hafiflik zamanla gelecektir ya da iç sesin seni buna hazırlar zamanla ve bırakmak kendiliğinden gelir: olması gerektiği için.
İç sesin niyeti burda aslında en büyük gözlem evini kurmak içeriye. Adımların bencilce mi yoksa bütünün hayrına mı? Bunu sorgularsan niyetinin ardındaki en yüce bilgeyi bulabilirsin kendinle ilgili, kim olduğunla ilgili.
Burda bahsettiğimiz iç ses , her şey olup biterken senin içsel olarak nerede durduğunla ilgilidir. İşte o içine sinmeyen veya şimdi oldu diyen ses, onu tanıyorsun. Yapmadığın ama aslında yapmak istediklerin, dile getiremediklerin.
Sana iyi geleni bulmak senin bilgeliğinin yapacağı bir şey.Sana bunu kimse söyleyemez ancak pratikler öğretebilir.
Bilgelik Kaf Dağı'nın ardında değil, kendi yarattığımız dağların ardında.
En sıkışmış haldeyken, ön sezilerini dinleyerek zamanla eyleme dökmek kaçınılmaz.
Kadim bilgiler bize bunun meditatif bir alandan geçtiğini söyler. Kendinle yalnız kalabilme hali(yalnız yaşamak değil), kendinle yapacağın bilinçli buluşmalar ne aktivite olursa olsun seni o alana sokar; belki de sadece durmak öylece... Haftada bir iki kez kendinle yapacağın buluşmalar sana bu alanı pratik etmeni sağlayacaktır.
Hepimiz birer bilgeyiz ve onu hatırlamak kendimizle buluşmaktan geçer.
Comments